Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo

Reč Dekana

Pri stvaranju institucija zasluge najčešće pripadaju pojedincima. Tako je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu osnovan zahvaljujući vizionarskim idejama prof. dr Slavka Carića. Pogledi profesora Carića, kao vodećeg stručnjaka iz oblasti privrednog prava, ne samo na prostorima bivše Jugoslavije, nego i šire, dopirali su dalje od ostalih, te je zaključio da je ovom regionu potrebna jedna moderno koncipirana visokoškolska institucija. Osnivajući ovaj Fakultet i trasirajući mu put, profesor Carić je pred svojim sledbenicima postavio visoke ciljeve.

Kvalitetan sistem obrazovanja je jedan od ključnih preduslova za razvoj svakog društva, koje pretenduje da bude zasnovano na znanju i na vladavini prava. Zato je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe postavio sledeće ciljeve: povećanje kvaliteta, usaglašenost studijskih programa s potrebama tržišta, povećanje efikasnosti studija i osavremenjavanje organizacije studija. Fakultet je izgradio prepoznatljiv kvalitet i nastoji da nivo tog kvaliteta stalno povećava.

Pogledajte više

Akreditacija

Poštovani,

imamo zadovoljstvo da Vas obavestimo da je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu uspešno okončao reakreditaciju Ustanove i svih studijskih programa u sedištu Ustanove.

Dobijene su sledeće dozvole za rad, i to:

Reakreditacija Ustanove i svih studijskih programa u sedištu do 2027. godine.

Pogledajte više

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Pravni fakultet predstavlja visokoškolsku ustanovu čiji je osnovni cilj da radi na razvoju ličnosti studenata i da stvori intelektualce, koji neće biti samo stručnjaci, već kompletne i jake ličnosti, osposobljene da samostalno rešavaju složene probleme iz oblasti privrede, pravosuđa i pravne struke uopšte, što potvrđuju i studijski programi sačinjeni na temelju vizije boljeg, bržeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja.

Navedenom cilju su prilagođeni i nastavni plan i program, kao i metode rada, predavanja, proveravanja i ocenjivanja. Prilikom definisanja i strukturiranja nastavnog plana i programa Fakultet se rukovodio interesima studenata, njihovim opredeljenjem za kvalitetno obrazovanje i stručnu osposobljenost za izabrano područje rada.

Pogledajte više