Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo
Prof. Milan Počuča
Prof. dr Milan Počuča

Dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Pri stvaranju institucija zasluge najčešće pripadaju pojedincima. Tako je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu osnovan zahvaljujući vizionarskim idejama prof. dr Slavka Carića. Pogledi profesora Carića, kao vodećeg stručnjaka iz oblasti privrednog prava, ne samo na prostorima bivše Jugoslavije, nego i šire, dopirali su dalje od ostalih, te je zaključio da je ovom regionu potrebna jedna moderno koncipirana visokoškolska institucija. Osnivajući ovaj Fakultet i trasirajući mu put, profesor Carić je pred svojim sledbenicima postavio visoke ciljeve.

Kvalitetan sistem obrazovanja je jedan od ključnih preduslova za razvoj svakog društva, koje pretenduje da bude zasnovano na znanju i na vladavini prava. Zato je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe postavio sledeće ciljeve: povećanje kvaliteta, usaglašenost studijskih programa s potrebama tržišta, povećanje efikasnosti studija i osavremenjavanje organizacije studija. Fakultet je izgradio prepoznatljiv kvalitet i nastoji da nivo tog kvaliteta stalno povećava.

Pogledajte više

Akreditacija

Poštovani,

imamo zadovoljstvo da Vas obavestimo da je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu uspešno okončao reakreditaciju Ustanove i svih studijskih programa u sedištu Ustanove.

Primena nastavnog plana i programa akreditovanih studijskih programa na sva tri nivoa studija kreće od školske 2021/22. godine. Rad na implementacija akreditovanih studijskih programa biće okončan do početka sledeće školske godine.

Dobijene su sledeće dozvole za rad, i to:
Reakreditacija Ustanove i svih studijskih programa u sedištu do 2027. godine.

Pogledajte više

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Pravni fakultet predstavlja visokoškolsku ustanovu čiji je osnovni cilj da radi na razvoju ličnosti studenata i da stvori intelektualce, koji neće biti samo stručnjaci, već kompletne i jake ličnosti, osposobljene da samostalno rešavaju složene probleme iz oblasti privrede, pravosuđa i pravne struke uopšte, što potvrđuju i studijski programi sačinjeni na temelju vizije boljeg, bržeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja.

Navedenom cilju su prilagođeni i nastavni plan i program, kao i metode rada, predavanja, proveravanja i ocenjivanja. Prilikom definisanja i strukturiranja nastavnog plana i programa Fakultet se rukovodio interesima studenata, njihovim opredeljenjem za kvalitetno obrazovanje i stručnu osposobljenost za izabrano područje rada.

Pogledajte više

Istorijat Fakulteta

Današnji Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, osnovan je 2000. godine kao jedan od fakulteta Univerziteta Privredna akademija, pod nazivom Pravni fakultet za obrazovanje diplomiranih pravnika za potrebe privrede i pravosuđa u Novom Sadu sa sedištem u ulici Cvećarska broj 1.

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva kao redovnog profesora i šefa Katedre privrednopravnih nauka Pravnog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, osnivač Pravnog fakulteta za obrazovanje diplomiranih pravnika za privredu i pravosuđe prof. Slavko Carić je u nastavni plan i program implementirao znanje akumulirano godinama, što je rezultiralo novim, naprednijim sistemom obrazovanja i veoma specifičnim, do tada neprimenjivanim načinom rada sa studentima.

Pogledajte više

  • 1
  • 2
logo