Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

Centar za evropske integracije Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu osnovan je 2010. godine sa ciljem da se proces proširenja Evropske unije, a pre svega proces pridruživanja Republike Srbije približi studentima i ostalim zainteresovanim licima. U okviru Centra za Evropske integracije realizuje se specijalistički kurs pod nazivom Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji.

Budući ulazak Srbije u Evropsku uniju je od životne važnosti ne samo za region Zapadnog Balkana, u čijem okviru Srbija zauzima izuzetan položaj, već je u interesu čitave Evrope. Istina je da se proširenje Evropske unije svrstava među izuzetno uspešnu politiku EU i da je to istovremeno moćan instrument za podsticanje političke stabilnosti, bezbednosti i privrednog rasta. Srbija je već prešla veliki deo puta ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Proširenje Evropske unije nije, međutim, samo pitanje političkih odluka. Za uspeh integracija Srbije u strukture Evropske unije odlučujuće je da svi građani Republike Srbije dobro shvate šta u stvari proces stabilizacije i pridruživanja znači, ili šta sve sa sobom donosi buduća uloga njihove zemlje u EU.

Cilj kursa jeste da svim polaznicima omogući razumevanje svih prethodno navedenih ključnih elemenata procesa pridruživanja.

Prof. dr Vladimir Medović

Prof. dr Vladimir Medović

Rukovodilac kursa


Kontakt:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Prof. dr Jelena Matijašević

Prof. dr Jelena Matijašević

Koordinator kursa


Kontakt:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


logo