Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

Centar za bezbednosne i kriminalističko–forenzičke studije

Centar za bezbednosne i kriminalističko–forenzičke studije (CBKFS), u okviru Pravnog fakulteta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, je srpski centar izvrsnosti sa međunarodnim kontaktima, koji nudi ekspertize iz domena bezbednosnih i kriminalističko-forenzičkih studija u istraživačkim, nastavnim i konsultantskim aktivnostima.

Direktor Centra
Prof. dr Željko Bjelajac

Prof. dr Željko Bjelajac

Direktor centra za bezbednosne i kriminalističko–forenzičke studije
Redovni profesor Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.


Kontakt:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Misija
  • Nastojimo da doprinesemo mirnijem i sigurnijem svetu kroz obučavanje visoko kvalifikovanih mlađih istraživača i edukaciju mladih u kontekstu podizanja kolektivne svesti o značaju bezbednosne kulture, uključujući i druge aktivnosti koje doprinose promociji kulture mira i nenasilja.
  • Afirmišemo razumevanje izazova i pristupa bezbednosnoj politici, politici suzbijanja kriminaliteta, uz primenu naučnih metoda za prepoznavanje, prikupljanje, identifikaciju i upoređivanje fizičkih dokaza nastalih krivičnim ili nezakonitim građanskim aktivnostima, uključujujući i rekonstrukciju ovakvih događaja procenom fizičkih dokaza i zločina...
  • Naše aktivnosti su nezavisne, relevantne za praktičnu primenu i zasnovane na zdravim akademskim osnovama, integrišu istraživanja i savetovanja koja služe kao most između akademske zajednice, prakse i zainteresovane javnosti.
  • Pružamo usluge naučne i stručne ekspertize, objavljujemo naučne i stručne publikacije, organizujemo predavanja, specijalističke kurseve, akademske konferencije i radionice, kako bi unapredili saradnju i razmenu ideja između naučne zajednice i kreatora bezbednosne politike i politike suzbijanja kriminaliteta koji se bave praktičnim radom.
Vizija
  • Realizacija interdisciplinarnih istraživanja i razvijanje integrisane mreže za razmenu znanja na nacionalnom i međunarodnom nivou.
  • Usavršavanje profesionalnih veština službenih lica u bezbednosno-obaveštajnom sektoru i sektoru kriminalističke policije u cilju podrške i zaštite prava građana i afirmaciji nacionalne i međunarodne bezbednosti.
  • Uspostavljanje i održavanje strateškog partnerstva sa bezbednosnim sektorom, krivičnim pravosuđem, NVO i drugim zainteresovanim stranama.
Preuzmite fajlove
Centar za bezbednosne i kriminalističko–forenzičke studije Preuzimanje
logo