Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

Pravni i ekonomski efekti zloupotreba informacionih tehnologija

Nema oblasti ljudske delatnosti u kojoj računari nisu našli svoju primenu. Informatička pismenost se u današnjim uslovima života jednostavno podrazumeva. Međutim, istina je da ne postoji tehničko i tehnološko dostignuće koje u istoriji čovečanstva nije naišlo na različite vidove zloupotrebe. Ono što je otvorilo vrata širenju mogućnosti da se informacione tehnologije zloupotrebe, jeste njihov brz razvoj, pojednostavljenje upotrebe, kao i dostupnost širokom krugu korisnika. Brojne su pravne i ekonomske posledice ovakvog postupanja.

Cilj kursa je da, analizirajući problematiku zloupotreba informacionih tehnologija sa različitih aspekata u različitim sistemima i periodima, doprinese boljem razumevanju efekata koje ovakve aktivnosti proizvode u oblasti pravne regulative, kao i ekonomije, ali da istovremeno ukaže i na potrebu posvećivanja veće pažnje opasnostima koje ovakve aktivnosti mogu proizvesti u savremenim društvenim tokovima.

Svim polaznicima koji uspešno završe pohađanje nastave na ovom kursu, dodeljuje se SERTIFIKAT na srpskom i engleskom jeziku.

Prof. dr Jelena Matijašević

Prof. dr Jelena Matijašević

Rukovodilac kursa


Kontakt:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Koordinator kursa: Msr. Kristina Todorović Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
logo