Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

USPEH STUDENTA PRAVNOG FAKULTETA ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU NA KONKURSU „OSNOVNI PRINCIPI CRVENOG KRSTA I CRVENOG POLUMESECA U AKCIJI„

U okviru obeležavanja 50 godina od usvajanja Osnovnih principa Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Crveni krst Srbije se pridružio  globalnoj kampanji – Naši  principi u  akciji – koja nastoji da  istraži osnovnu  ulogu koji principi imaju u sprovođenju humanitarne misije i pokaže kako njihova primena omogućava da lica pogođena sukobom, prirodnom katastrofom ili krizom prežive i sačuvaju svoje ljudsko dostojanstvo.

Crveni krst Srbije je, uz podršku Ambasade Švajcarske u Beogradu,  organizovao konkurs „Osnovni principi Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u akciji„ u kome su mogli učestvovati studenti svih Univerziteta u Srbiji.

Student četvrte godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Petar Tešić, osvojio je drugo mesto na navedenom konkursu, dok je prvo mesto pripalo Jeleni Pejić sa Fakulteta političkih nauka iz Beograda. Petar se u svom radu bavio pitanjem primene Osnovnih principa Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca na aktuelnu situaciju u vezi sa migrantima sa Bliskog istoka. Povodom svog uspeha ijavio je da navedeni konkurs ima veliki značaj u procesu obrazovanja mladih ljudi, da je jako zadovoljan zbog postignutog rezultata, kao i da posebnu zahvalnost duguje asistentkinji Marijani Mladenov, koja mu je bila od velike pomoći prilikom pisanja ovog rada.

logo