Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

Кonkurs za najbolji esej povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada LEX LIBERTAS

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, raspisuje konkurs za najbolji esej na temu:

„Pravo na rad kao preduslov lične slobode“, u dve kategorije i to:

I kategorija – studenti osnovnih akademskih studija Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu
II kategorija – maturanti svih srednjih škola u Srbiji.

Najbolje očekuju vredne nagrade!

Nagrade za prvu kategoriju:

I nagrada - Laptop
II nagrada - Tablet
III nagrada je 10% popusta na školarinu u narednoj školskoj godini ili za tekuću školsku godinu, ukoliko pobednik bude student četvrte godine studija ili 150 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Nagrada za drugu kategoriju:

I nagrada – 50% popusta na školarinu (vrednost 750 evra)
II nagrada – 40% popusta na školarinu (vrednost 600 evra)
III nagrada je - 30% popusta na školarinu (vrednost 450 evra)

Ukoliko se maturanti odluče da ne upišu naš Fakultet, onda su nagrade:

I nagrada – 150 evra
II nagrada – 100 evra
III nagrada je - 50 evra

Pravo kao nauka, između ostalog, satkano je od reči, argumenata, činjenica, dokaza i pravnih normi. Od sposobnosti, pravnika, advokata, sudija i drugih iz naše struke, da sve navedeno povežu u smislenu celinu, zavisi i nivo ostvarivanja pravde i pravičnosti kroz pravo i pravni sistem. I zato, čekamo vas da nam pokažete koliko znate da se igrate rečima i ubedite druge u svoju ideju i u svoje stavove i zaključke.

„Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može“.
Jovan Dučić

Mi znamo da možete, a vi nam to pokažite!

Uslovi konkursa:

Esej treba da bude dužine najviše do 3.000 karaktera (računajući bez razmaka), napisan na srpskom jeziku, ćiriličnim ili latiničnim pismom, u Word ili PDF formatu, font New Times Roman, 12 veličina slova, 1,0 prored i 2,5 cm margine.

Na zadatu temu, svaki učesnik konkursa piše ono na šta ga je naslov teme inspirisao uz poštovanje osnovnih civilizacijskih vrednosti i tekovina, koje su kao takve garantovane Ustavom Republike Srbije.

Napisani eseji se šalju na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., sa naznakom „Za konkurs“, najkasnije do 15. aprila 2021. godine. Uz esej, studenti šalju i dokaz da su studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu (skenirana ili fotografisana prva stranica indeksa ili potvrda o studiranju), a maturanti srednjih škola dokument iz koga se može videti da su učenici završnih razreda.

Rezultati konkursa:

Кompetentni žiri od tri člana će prve rezultate konkursa u obe kategorije objaviti 29 aprila 2021. godine, odnosno prvih pet eseja iz obe kategorije koji su ušli u uži izbor.

Pobednici u obe kategorije će biti proglašeni u utorak, 3. maja 2021. godine, kada će se glasovi žirija sabrati sa glasovima publike koji će se prikupljati od 29. aprila do 3. maja (do 12h ili do podne).

logo