Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

ODRŽANA GENERALNA SKUPŠTINA MEĐUNARODNE MREŽE UNIVERZITETA „KOMPOSTELA“

09.07.2024.godine Novosti

Generalna skupština Međunarodne mreže univerziteta „Kompostela“ je održana 3. i 4. juna 2024. godine na Univerzitetu primenjenih nauka u Limi.

Skupštini su pristustovali delegati 70 članova Kompostele, među kojima je i Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu, koga su predstavljali rukovodilac kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta i prodekanica za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, prof. dr Marijana Mladenov i Erazmus koordinator Univerziteta, mast. krim. Tamara Staparski.

Na generalnoj skupštini se odlučivalo o izveštaju o radu, kao i završnom bilansu za 2023. godinu i razmatrali su se planovi za tekuću godinu. Pored navedenog, na dnevnom redu bilo je stanje na tekućim projektima, kao i predlozi za nove projekte. Tokom drugog dana skupštine održan je forum na temu „Primena veštačke inteligencije u visokom obrazovanju“. Tom prilikom ukazano je na različita iskustva i modele upotrebe veštačke inteligencije u procesu izvođenja kako nastavnih, tako i istraživačkih procesa na univerzitetima.

* Slike sa logoom Compostela preuzete od Međunarodne mreže Univerziteta „Kompostela“.

logo