Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

DRUGI CIKLUS PROGRAMA STUDIJA SLUČAJA

18.12.2023.godine Novosti

U periodu 14.12.2023.g. - 18.12.2023.g realizovan je drugi ciklus Studije slučaja u saradnji sa Višim sudom u Novom Sadu i Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu.

Studija slučaja se svake godine organizuje u okviru predmeta Krivično procesno pravo-opšti deo i ima za cilj da se studentima približi praksa iz ove oblasti, a na konkretnom krivično-pravnom događaju. Studenti koji su učestvovali u Studiji slučaja su mogli u zavisnosti od svojih interesovanja da se stave u uloge sudije ili tužioca i da iz izabranog ugla prođu kroz neke faze krivičnog postupka, sve do donošenja prvostepene presude. Tako su na ovaj zanimljiv i interaktivan način mogli da spoznaju i svoje afinitete, što im svakako može pomoći u budućoj karijeri.

Kao i do sada i ovu studiju slučaja su priredili Maja Deman, viši sudijski pomoćnik u Višem sudu u Novom Sadu i Milan Sremčev, tužilački pomoćnik u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Program Studije slučaja organizovala je, ispred Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Jelena Matijašević, profesor na predmetu Krivično procesno pravo opšti deo".

logo