Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

VELIKA ZLATNA MEDALJA ZA KVALITET U OBLASTI OBRAZOVANJA

14.03.2023.godine Novosti

Na međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi”, koji je održan 09. i 10. marta 2023. godine, po osamnaesti put na Novosadskom sajmu, uručena su priznanja najboljim vaspitno-obrazovnim ustanovama, među kojima je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe nagrađen Velikom zlatnom medaljom, dok je Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu poneo Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma i zvanje Apsolutnog šampiona 18. međunarodnog sajma obrazovanja „Putokazi“.

Veliku zlatnu medalju Novosadskog sajma za Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu primio je prof. dr Milan Počuča, dekan Fakulteta, a uručili su je prof. dr Radovan Pejanović, Univerzitet u Novom Sadu i Jelena Rašeta, šef odeljenja za ocenjivanje kvaliteta. Prof. dr Milan Počuča tom prilikom je izjavio: “Nagrade uvek prijaju, ali nagrade i obavezuju. Da bi ostali na ovom nivou, moramo se potruditi da nastavimo put kojim smo krenuli, a taj put u obrazovanju je veoma izazovan i njega moramo poštovati. Svesni smo odgovornosti koju nosi obrazovanje u stvaranju novih, boljih osoba koji će znati da nastave da vode ovu zemlju na način na koji ona to i zaslužuje.”

Za Apsolutnog šampiona kvaliteta proglašen je Univerzitet Privredna akademija, a Veliki šampionski pehar, prof. dr Zoranu Pavloviću, prorektoru za međunarodnu saradnju Univerziteta Privredna akademija uručila je prof. dr Marijana Dukić Mijatović, predsednica komisije i državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Republike Srbije. Veliku zlatnu medalju su pored Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, dobila još tri fakulteta u sastavu Univerziteta Privredna akademija - Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, Farmaceutski fakultet i Stomatološki fakultet. Priznanja i ovog puta potvrđuju posvećenost rukovodstva Univerziteta, kao i svih fakulteta u njegovom sastavu i stalno unapređenje kvaliteta.

logo