Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

Odbrana doktorske disertacije

09.03.2023.godine Novosti

U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe 8.3.2023. godine asistent na katedri za krivično pravo Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe - VŠJ u Beogradu, Nada Đuričić je pred komisijom u sastavu: prof. dr Dragan Jovašević sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu – predsednik Komisije, prof. dr Zoran Pavlović - mentor, dr Velјko Delibašić, advokat, dr Ivana Stevanović, direktorka Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja i prof. dr Danica Vasilјević - Prodanović sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu, odbranila doktorsku disertaciju pod nazivom: „Uslovna osuda sa zaštitnim nadzorom u pravu Srbije“.

Članovi Komisije su istakli da je disertacija stručno i jasno napisana i da predstavlja originalan rad o temi o kojoj nije mnogo pisano, pohvaljujući izbor literature i sprovedeno istraživanje. Oni su ocenili da doktorska disertacija ističe potencijal uslovne osude sa zaštitnim nadzorom, ali i da naglašava problem primene ove sankcije u praksi, napominjući da je za prevazilaženje ovog problema potrebno ispunjenje normativnih, materijalnih, tehničkih i kadrovskih uslova, naglašavajući značaj koji ima edukacija opšte, ali i stručne javnosti za primenu predmetne sankcije.

Kandidatkinja je istakla da joj je čast što doktorsku disertaciju brani na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i izrazila zahvalnost porodici Carić na ukazanom poverenju, dekanu prof. dr Milanu Počuči na podršci i saradnji koju su ostvarili tokom rada i studiranja na Fakultetu, mentoru prof. dr Zoranu Pavloviću na ukazanom poverenju, podršci i pomoći, kao i izgrađenom divnom odnosu kakav treba da bude između mentora i doktoranda, a potom i prisutnim kolegama, prijateljima i porodici. Kandidatkinja je istakla i da joj je čast što brani doktorksu disertaciju pred ovim sastavom Komisije, koju čine divni ljudi koji su vrhunski stručnjaci i ujedno im se zahvalila na njihovoj otvorenosti za saradnju, pomoći, datim sugestijama i upućenim kritikama.

Mentor je istakao značaj teme koja je bila predmet doktorske distertacije i kvalitet rada i iskazao uverenje da će rad poslužiti afirmaciji uslovne osude sa zaštitnim nadzorom, ali i drugih alternativnih sankcija i mera, i nadu da će stručna javnost to podržati, kako bi zakonodavac u svom radu više čuo stavove struke.

Prisutnima se obratio i dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe prof. dr Milan Počuča koji je istakao zadovoljstvo sastavom Komisije i kvalitetom doktorske disertacije, smatrajući da je to značajno i za sam Fakultet, jer postavlja određene standarde budućim kandidatima.

logo