Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

Program Studija slučaja

19.12.2022.godine Novosti

Na osnovu višegodišnje saradnje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu sa Višim sudom u Novom Sadu i Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, i ove godine je, u dva ciklusa u periodu od 05.-07.12.2022. godine i u periodu od 12.-14.12.2022. godine realizovana studija slučaja, koja je imala za cilj da se studentima, koji sebe vide u bavljenju krivičnim pravom, približi praksa iz ove oblasti, a na konkretnom krivično-pravnom događaju.

Studenti koji su učestvovali u Studiji slučaja su mogli u zavisnosti od svojih interesovanja da se stave u uloge sudije ili tužioca i da iz izabranog ugla prođu kroz neke faze krivičnog postupka, sve do donošenja prvostepene presude. Tako su na ovaj zanimljiv i interaktivan način mogli da spoznaju i svoje afinitete, što im svakako može pomoći u budućoj karijeri. Kao i do sada i ovu studiju slučaja su priredili Maja Deman, viši sudijski pomoćnik u Višem sudu u Novom Sadu i Milan Sremčev, tužilački pomoćnik u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Program Studije slučaja organizovala je, ispred Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Jelena Matijašević, profesor na predmetu Krivično procesno pravo opšti deo.

logo