Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

Tribina u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

13.12.2022.godine Novosti

U četvrtak, 08. decembra u 17.00 časova u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu je održana tribina povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. 

Tribina je organizovana u saradnji sa udruženjem „Asistent“  koje je nosilac projekta „Hrabre, snažne, ravnopravne“, a koji je podržan sredstvima iz budžeta Grada Novog Sada – Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu. Naime, porodica predstavlja osnov svakog društva jer omogućava pravilan razvoj pojedinca, a samim tim utiče i na razvoj društva u svakom društveno-političkom sistemu. Po pravilu, najveći deo svog života, od rođenja do smrti, čovek provede u okviru porodice. Nažalost, partnersko razumevanje i uzajamno poštovanje nisu prisutni u svakoj porodici, pa neretko dolazi do poremećenih odnosa unutar nje. S obzirom na učestalost nasilja u porodici, nastale posledice i stepen ugroženosti žrtava, posebnu pažnju zaslužuje nasilje nad ženama i decom.

O fenomenološkim karakteristikama nasilja nad ženama, uzrocima, krivičnopravnom tretmanu i primerima iz prakse govorili su učesnici tribine: dr Vidoje Mitrić, sudija Višeg suda u Novom Sadu, prof. dr Jelena Matijašević, prodekan za nauku i glavna urednica naučnog časopisa „Pravo – teorija i praksa“ i Milorad Jakić, predsednik međunarodnog udruženja telohranitelja, instruktor samoodbrane, telohraniteljske zaštite i protivterorizma.

Ulaz je bio slobodan, a aktivno učešće na tribini uzeli su naši studenti/kinje i brojni zainteresovani građani/ke.

Video

logo