Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

Prijem master studenata 2022/2023.

18.11.2022.godine Novosti

Svečani prijem nove generacije studenata upisanih na master studije školske 2022/2023. godine održan je 17.11.2022. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Nakon intoniranja himne Republike Srbije, master studente i studentkinje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe pozdravio je dekan fakulteta prof. dr Milan Počuča koji je istakao važnost da se nakon završenih osnovnih studija nastavi formalno obrazovanja i upišu master studije kako bi se znanje stečeno na osnovnim studijama proširilo i dodatno podstaklo buduću karijeru pravnika.

Prof. dr Sanja Škorić, prodekan za nastavu svoje obraćanje je započela citatom Duška Radovića: „U životu je dovoljno biti pametan samo dva puta: kad birate zanimanje i bračnog druga. Ko oba puta promaši, mora biti pametan celog života.“ Prof. dr Sanja Škorić je zatim objasnila da će master studenti i studentkinje uvideti da su napravili pametan izbor zanimanja. Buduće pravnike pozdravila je i prof. dr Jelena Matijašević, prodekan za nauku koja je studentima ukratko objasnila važnost stručnosti i znanja kao jedine stvari koje niko ne može da Vam oduzme.

Prof. dr Marijana Mladenov, prodekan za međunarodnu saradnju govorila je o internacionalizaciji i mogućnostima koje studenti i studentkinje master studija Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe imaju kroz programe mobilnosti uspostavljene sa različitim visokoškolskim ustanovama iz celog sveta. Prof. dr Marijana Mladenov je naglasila da su im vrata Kancelarije za međunarodnu saradnju na Fakultetu uvek otvorena. Studentima i studentkinjama se obratila i Doc. dr Maja Petrović, prodekan za kvalitet i razvoj i tom prilikom istakla da se kvalitet Fakulteta ogleda u kvalitetu studenata.

Rukovodilac drugog stepena studija, Tanja Popadić je poželela dobrodošlicu novim master studentima, objasnila je način realizovanja nastave i podsetila ih na prava i obaveze koje su stekli upisom master studija. Potom je sa dekanom fakulteta prof. dr Milanom Počučom podelila indekse.

Nakon toga, studentima i studentkinjama se obratio i održao predavanje dr Ivica Lazović, direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

logo