Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

20.11.2019.godine Besedništvo

Deseto jubilarno takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si’’- Sokrat, održano je u utorak, 19.11.2019. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Po tradiciji, publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe imala priliku da čuje i besede maturanata, a ove godine oni dolaze iz Gimnazije ,,Isidora Sekulić’’, Gimnazije ,,Laza Kostić’’, ,,Karlovačke gimnazije’’, Gimnazije ,,Jovan Jovanović Zmaj’’ i Računarske gimnazije ,,Smart’’ iz Novog Sada.

Maturanti novosadskih gimnazija su se takmičili sa svojim autorskim besedama na temu ,,Život je večita borba. Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred.’’- Živojin Mišić, dok su studenti govorili na temu ,,Vaša dela su besmrtna’’ u znak sećanja na Cersku bitku. Nakon što su takmičari izveli svoje besede, petočlani žiri u sastavu: prof. dr Marko Carić, rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu i predsednik žirija, prof. dr Mirko Kulić, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Aleksandar Radovanov, emeritus na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, prof. dr Milan Počuča, prorektor za nauku na Univerzitetu Privredna akademija i prodekan za nauku, kvalitet i razvoj na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i prof. dr Predrag Mirković, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, odlučio je da je svoju besedu među maturantima najbolje iznela Teodora Škrbić, maturantkinja Gimnazije ,,Laza Kostić’’dok je titula najboljeg govornika među studentima pripala Mirjani Dupor, studentkinji četvrte godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, Visokoškolske jedinice u Beogradu koja je imala pored najviše glasova žirija i glasova publike. Pobednice u kategoriji maturanata i kategoriji studenata su osvojile novogodišnje putovanje u Beč za dve osobe. Prof. dr Marko Carić, rektor Univerziteta je pozdravio sve takmičare i osvrnuo se na temu beseda koje su izvodili i istakao da su besednici bili izuzetni a da su nijanse presudile. Prof. dr Mirko Kulić, dekan Fakulteta je u duhu teme besedništva istakao: ,,Besednici, neka vam misli budu mudre i moćne, i neka ostane trag u vremenu. Progovorite hrabro i samouvereno. Putokaz neka vam budu reči vojvode Živojina Mišića’’.

Doc. dr Marijane Mladenov, prodekanka za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i idejni tvorac takmičenja je istakla da Fakultet ima posebno zadovljstvo i ponos, jer obeležava jubilej besedništva i na taj način je pokazao da je veština govorništva umetnost, koja se predano neguje na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe.

Hor Gimnazije ,,Jovan Jovanović Zmaj’’ iz Novog Sada je uveličao svečanost obeležavanja jubileja i takmičenja, sa numerama u duhu teme i klavirskom pratnjom.

logo